Man opgepakt voor bedreigen Mark Rutte
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Man (52) opgepakt voor doodsbedreigingen Rutte

De politie heeft vandaag een man van 52 uit het Brabantse Duizel opgepakt voor het bedreigen van demissionair premier Mark Rutte. Volgens de politie bedreigde hij Rutte afgelopen oktober herhaaldelijk met de dood op sociale media. De uitlatingen hadden "een sterk opruiend karakter".

Rutte deed aangifte van de bedreigingen. De politie hield de man vanochtend aan in zijn huis. Hij zit inmiddels vast en wordt verhoord. Duizel ligt in de gemeente Eersel, niet ver van Eindhoven.

Vaker bedreigd

Rutte wordt vaker bedreigd. Een man uit Breda werd in september vervolgd voor het bedreigen van Rutte, demissionair minister van Volksgezondheid De Jonge en zijn Justitiecollega Grapperhaus, schrijft Omroep Brabant.

In een video op Facebook riep de man richting de bewindslieden: "Je gaat eraan, vuile viezerik". In de rechtbank betuigde hij achteraf spijt en zei hij het zo niet bedoeld te hebben.

Een inwoner van Amsterdam plaatste tussen december 2020 en juli van het afgelopen jaar opruiende berichten op de berichtendienst Telegram. Volgens de aanklacht dreigde hij onder meer dat hij Rutte ging neerschieten.

Advertentie via Ster.nl