Het dodelijke ongeluk gebeurde aan de Albert Cuyplaan in Haaksbergen
NOS NieuwsAangepast

Verdachte fataal klaphamerongeluk Haaksbergen voorlopig vrij

De man uit Haaksbergen die op Oudjaarsdag door de politie is aangehouden in verband met het incident met een klaphamer is vrijgelaten. Er zijn onvoldoende redenen om hem langer vast te houden, zegt de politie. Hij blijft wel verdachte in het onderzoek. "Hij is zwaar aangeslagen", zei advocaat Janbart Kalk eerder vandaag over zijn cliënt.

Het fatale incident gebeurde op de Albert Cuyplaan in het Overijsselse dorp. Bij het gebruik van een klaphamer, een legaal apparaat om magnesiumpoeder of andere kruitmengsels te laten ontploffen, kwam een 12-jarige jongen om het leven en raakte een 11-jarige jongen zwaargewond aan zijn benen. Het is onduidelijk hoe het nu met hem gaat, laat de politie weten. De aangehouden man bediende het apparaat. Hij wordt verdacht van dood door schuld.

'Granaatscherven'

De details van het fatale ongeluk zijn nog onduidelijk. Omwonenden zeggen tegen RTV Oost dat waarschijnlijk een onderdeel van de klaphamer is losgeschoten. De metaalsplinters vlogen als granaatscherven alle kanten op, schrijft de omroep. De twee jongens werden door die scherven geraakt. De politie heeft al gezegd dat de jongens omstanders waren en zelf geen schuld dragen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl