Hevig geëmotioneerd komt Lucinda Brand over de finish ANP

Veel Nederlandse veldrijders hebben bij de GP Sven Nys in Baal hun emoties de vrije loop gelaten. Dat had niets met de wedstrijd zelf te maken, maar alles met de zorgwekkende situatie van collegawielrenster Amy Pieters.

Zij ligt nog altijd in een kunstmatige coma in een ziekenhuis in Alicante na een valpartij in een trainingsrit. Het is afwachten tot ze daaruit zelf ontwaakt.

Emotioneel interview

Lucinda Brand boekte in Baal haar vijfde overwinning op rij. Dat deed de Nederlandse wereldkampioene met 'Amy' in roze letters op haar helm. In het interview na de wedstrijd brak ze.

"Dit is een heel moeilijke tijd. Het is supermooi om te winnen, maar helaas is dit niet belangrijk. Mijn gedachten gaan heel vaak naar daar, naar haar familie. Ik hoop dat ze hier toch een beetje kracht uithalen", zei een hevig geëmotioneerde Brand.

Brand emotioneel: 'Gedachten gaan heel vaak naar Amy'

Tijdens het interview werd ze vastgehouden door de eveneens huilende Nederlands kampioene Ceylin Alvarado, die tweede was geworden.

Ook Lars van der Haar dacht in Baal voor de start van de mannenwedstrijd aan Pieters. "Wat je mij mag toewensen? Een goede gezondheid, maar niet alleen voor mezelf, maar zeker ook voor mijn goeie vriendin die nu in Spanje ligt. Laat ons hopen dat het goed afloopt."

Bij afwezigheid van Mathieu van der Poel, verkeert Wout van Aert bij de mannen in een bloedvorm. De Belg boekte in Baal in zijn zevende cross van dit seizoen zijn zevende zege. Hij kreeg de overwinning echter niet cadeau.

Indrukwekkende Van Aert

De tegenstand kwam van olympisch kampioen mountainbike Tom Pidcock, Eli Iserbyt en Toon Aerts. Na ruim twintig minuten versnelde Van Aert en loste prompt de concurrentie, maar niet veel later ging het mis; Van Aert gleed weg. Hij moest daarop van schoen wisselen, waardoor Pidcock hem weer voorbij snelde.

In een spannende slotfase keerde Van Aert vlak voor de slotronde weer terug bij de Brit en op de Balerberg liet hij hem definitief achter zich.

Op Oudjaarsdag deelde Van Aert nog enkele indrukwekkende cijfers met zijn volgers op Social Media. Hij kwam in 2021 tot bijna 1.000 trainingsuren, ruim 31.000 trainingskilometers en hij kende vorig jaar 62 wedstrijddagen, waarop hij 21 zeges boekte. Kortom; een derde van zijn wedstrijden zette hij in winst om.

STER reclame