Amy Pieters
NOS Wielrennen

Artsen houden gevallen renster Amy Pieters drie dagen langer in coma

De kaarsjes blijven branden voor Amy Pieters. Ze blijft drie dagen langer dan aanvankelijk gepland in een kunstmatige coma in het Spaanse Alicante. Haar situatie is niet veranderd.

Aanvankelijk zouden de artsen de dertigjarige wielrenster, die afgelopen donderdag op een training ongelukkig ten val kwam, maandag laten ontwaken, maar na overleg met diverse Nederlandse doktoren is besloten Pieters nog minimaal drie dagen langer in kunstmatige coma te houden.

De doktoren benadrukken dat extra rust in dit stadium een betere kans op herstel geeft.

Het ging allemaal snel, afgelopen donderdag. Met de baanselectie was Pieters, meervoudig wereldkampioene op de baan en regerend Nederlands kampioene op de weg, aan het trainen in Spanje. 'Sprintjes trekken', zoals het in het jargon heet.

Pieters merkte een fractie te laat op dat er iemand remde en viel. Ze raakte met haar hoofd een steen in een greppel. Er moest een traumahelikopter aan te pas komen.

Diezelfde avond nog werd Pieters aan haar hoofd geopereerd, een ingreep die goed verliep. Maar over de precieze opgelopen hersenschade viel nog weinig te melden. Dat blijft de situatie, totdat Pieters ontwaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl