ANP
NOS Nieuws

Eerbetoon aan Peter R. de Vries is radiomoment van 2021

Het tegelijkertijd draaien van het nummer A Whiter Shade of Pale op zoveel mogelijk Nederlandse radiozenders als eerbetoon aan Peter R. de Vries is verkozen tot radiomoment van het jaar. Dat is bekendgemaakt in het programma De Perstribune op NPO Radio 1.

Op de dag van de uitvaart van de vermoorde misdaadverslaggever draaiden bijna alle Nederlandse radiozenders tegelijkertijd het Procol Harum-liedje, dat een favoriet was van De Vries. Radio Veronica-dj Dennis Ruyer nam het initiatief voor de actie.

"De aanslag op het leven van Peter hield mij constant bezig, omdat het zoveel onrechtvaardigheid herbergt", zei Ruyer in de uitzending. Volgens hem kwam de actie vanuit zijn hart en was het doel om mensen met elkaar te verbinden.

Royce de Vries, de zoon van Peter R. de Vries, zei in De Perstribune dat hij het nummer vaak heeft gehoord en nu ook zelf regelmatig draait. "Ik heb ook de Top 2000 Spotify-lijst. Daar staat 'ie nu op nummer drie. Dan klik ik 'm toch even aan. Als je dat soort nummers niet gaat ontwijken, maar er juist ook naar luistert, dan wordt het minder beladen en eerder mooi om zoiets terug te luisteren."

Volgens de jury was de actie een "mooie, verbindende actie" en was die "enorm krachtig en troostend". Onder meer Ghislaine Plag (NPO Radio 1), Bart Arens (NPO Radio 2), Frank Dane (Radio 538) en Jaap Brienen (Sublime) maakten deel uit van de vijftienkoppige jury, met mediadeskundige Ron Vergouwen als voorzitter.

Vorig jaar was het gelijktijdige draaien van You'll Never Walk Alone op ruim 180 radiostations in Europa het radiomoment van het jaar. Het initiatief kwam toen van NPO 3FM-dj Sander Hoogendoorn, die met het lied mensen wilde verenigen in de coronacrisis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl