3FM-dj Sander Hoogendoorn
NOS NieuwsAangepast

'You'll Never Walk Alone'-actie verkozen tot radiomoment van 2020

De gelijktijdige uitzending van het nummer You'll Never Walk Alone op ruim 180 radiostations in Europa is verkozen tot het radiomoment van het jaar 2020. Dat is vanmiddag bekendgemaakt in De Perstribune op NPO Radio 1.

Het nummer van Gerry & The Pacemakers werd uitgezonden op vrijdag 20 maart om precies 08.45 uur. Het initiatief voor de actie kwam van 3FM-dj Sander Hoogendoorn die met het lied mensen wilde verenigen in de coronacrisis. De actie werd door heel Europa opgepikt. Ook radiostations zoals BBC Radio 1 in Groot-Brittannië, Radio 2 in België en grote zenders in Spanje, Slowakije en Roemenië draaiden het lied allemaal op hetzelfde moment.

Volgens de jury, die bestaat uit radiomakers, leverde de actie van Hoogendoorn het meest indrukwekkende stukje radio op dit jaar. Jurylid Ron Vergouwen over het fragment: "Het was in dit koude, eenzame coronajaar een prachtig moment van verbroedering, dat tot ver over onze landsgrenzen uit is gestegen."

Sander Hoogendoorn is vereerd. "Dit is waar radio om draait", zei hij in een reactie. "Dat je beseft dat je samen naar de radio luistert."

You'll never walk alone op 150 radiozenders tegelijk

Vorig jaar werd een column die cabaretier Peter Heerschop voor Radio 538 uitsprak het radiomoment van het jaar. Die ging over over de tram-aanslag in Utrecht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl