NOS Nieuws

Mogelijke Caravaggio wordt Spaans cultureel erfgoed

Een olieverfschilderij dat in april werd teruggetrokken van een veiling in Madrid, is mogelijk geschilderd door de 16e-eeuwse Italiaanse schilder Caravaggio. Het stuk had een richtprijs van 1500 euro, maar toen experts vragen begonnen te stellen over die waardering, werd de verkoop afgeblazen. Blijkt het inderdaad van Caravaggio, dan is het miljoenen waard.

Het bestuur van Madrid heeft het schilderij bestempeld als cultureel erfgoed. Er zijn nog wel 'verschillende analyse-rondes' nodig, maar afgaand op het oordeel van experts lijkt het inderdaad te gaan om een werk van de hand van Caravaggio, staat in documenten die de Spaanse krant El País heeft gezien.

Het doek van 111 bij 86 centimeter toont Christus met de doornenkroon. Het werk is in het bezit van een Spaanse familie en kan volgens de krant alleen in Spanje worden verkocht. De 'Caravaggio' wordt geschat op een bedrag tussen de 10 en 30 miljoen euro. Door het veilinghuis werd het schilderij aanvankelijk toegeschreven aan de kring van de Spaanse schilder Ribera.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl