Robbert Kemperman
NOS Sport

Hockeyer Kemperman ruilt na tien seizoenen Kampong in voor Amsterdam

Hockeyer Robbert Kemperman heeft besloten komende zomer na tien seizoenen Kampong te verlaten. De 228-voudig international ruilt de Utrechtse club in voor Amsterdam.

Kemperman startte zijn hockeycarrière bij Union in Nijmegen, en kwam via Den Bosch en het Duitse Rot-Weiss Köln bij Kampong terecht. Met die club werd de 31-jarige middenvelder onder meer twee keer landskampioen en won hij de Euro Hockey League.

Veertien jaar geleden maakte hij op 17-jarige leeftijd als een na jongste speler ooit zijn debuut in het Nederlands elftal. Kemperman, die bekendstaat om zijn backhand, won in 2012 met Oranje olympisch zilver.

Onder de nieuwe bondscoach Jeroen Delmee kan hij voorlopig niet rekenen op een plek in de Oranje-selectie. Delmee maakte eind september bekend dat veel ervaren internationals, onder wie Kemperman, niet in zijn plannen voorkomen.

Nieuwe uitdaging

"Na zo veel mooie jaren bij Kampong was ik toe aan een nieuwe uitdaging", legt Kemperman zijn overstap uit. "Er staat een mooi, jong team bij Amsterdam en de ambities zijn groot. Ik hoop dat ik met mijn ervaring van waarde kan zijn voor het team en kijk uit naar deze nieuwe fase in mijn carrière."

In 2017 werd Kampong voor het eerst sinds 1985 weer landskampioen. Kijk hier naar de route naar die eerste landstitel in 32 jaar.

Kampong en de onwaarschijnlijke weg naar het kampioenschap

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl