Martijn Kleermaker in actie op het WK darts in Londen
NOS Sport

Kleermaker stunt tegen oud-finalist Whitlock, ook 'tamme' Van Duijvenbode wint

Martijn Kleermaker heeft bij het WK darts voor een stunt gezorgd door de ervaren en voormalig WK-finalist Simon Whitlock te verslaan: 3-1.

De Nederlandse debutant, die vorig jaar zijn debuut niet kon maken door een coronabesmetting, trof de 52-jarige Australiër op het juiste moment. Kleermaker speelde niet groots, maar zag The Wizard - zoals de bijnaam luidt van Whitlock - slechts 6 van zijn 26 dubbels raakgooien.

Kleermaker won de eerste set, verzuimde om ook de tweede set te winnen, maar klaarde de klus daarna zonder in de problemen te komen. De 30-jarige Kleermaker treft in de derde ronde de Engelsman Joe Cullen, die woensdagmiddag Jim Williams versloeg.

Van Duijvenbode ploetert en komt boven

Dirk van Duijvenbode begon zijn toernooi met een uiterst moeizame overwinning. De kwartfinalist van vorig jaar won in de tweede ronde na een wisselvallige wedstrijd van Boris Koltsov uit Rusland: 3-2.

De nervositeit bij beide spelers was gedurende de partij voelbaar in Ally Pally. Een voorsprong had op beide spelers een verlammende werking, waardoor de legs lang en onvoorspelbaar werden.

Bekijk hieronder de reactie van Dirk van Duijvenbode na zijn wedstrijd tegen Boris Koltsov.

Van Duijvenbode miste wedstrijdspanning: 'Nog nooit meegemaakt'

Van Duijvenbode, die terugkwam van een 2-1 achterstand in sets, krikte halverwege de vijfde set zijn niveau op en legde daarmee de basis voor de winst. Koltsov, die in de eerste ronde Jermaine Wattimena had uitgeschakeld, bleef daarentegen achter de feiten aanlopen.

"Ik had geen concentratie. Ik was gewoon heel tam", verklaarde Van Duijvenbode zijn wisselvallige optreden. "Ik denk nooit te makkelijk over een wedstrijd, maar ik kon me er gewoon niet inbijten. Ik heb geen idee waar het aan lag. Ik heb dit nog nooit gehad."

Van Duijvenbode speelt in de derde ronde tegen de Engelsman Ross Smith, de nummer 34 op de order of merit. Van Duijvenbode is op deze lijst de nummer 17.

  • NOS
    Uitslagen avondsessie WK darts 22 december
  • NOS
    Uitslagen middagsessie WK darts 22 december

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl