Vincent van der Voort tijdens zijn partij op het WK
NOS Sportโ€ขโ€ขAangepast

Van der Voort door op WK, oud-handballer gooit Vlaamse hoop naar huis

Na Michael van Gerwen heeft ook Vincent van der Voort zich geplaatst voor de derde ronde van het WK darts in Londen. Voor Ron Meulenkamp eindigde het toernooi met een kansloze nederlaag in de tweede ronde.

Van de 33 kansen op een dubbel verzilverde Van der Voort er maar 9. Ondanks dat matige finishpercentage en een lager gemiddelde dan zijn tegenstander won de Nederlander in Alexandra Palace met 3-0 van Engelsman Adam Hunt.

Ervaring versus zenuwen

Van der Voort, bezig aan zijn 21ste WK, behoort al jaren tot de top-32 van de wereld. Tegen nummer 48 van de wereld Hunt, die pas voor de derde keer actief was op het WK, kwam die ervaring van pas in de eerste twee sets.

De 18 jaar jongere Hunt leek namelijk zijn zenuwen tijdens belangrijke punten niet in bedwang te hebben, waardoor Van der Voort zich veel missers kon veroorloven.

Hij won de laatste zes legs op rij en eindigde met een gemiddelde van net onder de negentig punten per beurt. Hunt zat daar twee punten boven.

'The Dutch Destroyer' speelt in de derde ronde tegen James Wade, de nummer 4 van de wereld, die maandagavond Maik Kuivenhoven versloeg. Zowel in 2011 als in 2015 haalde Van der Voort de kwartfinales in 'Ally Pally'.

Oud-handballer gooit Vlaamse hoop op WK-titel weg

De Duitse debutant Florian Hempel zorgde voor de verrassing van de avond. Hij gooide Dimitri Van den Bergh, de Belgische hoop op de WK-titel, naar huis.

Florian Hempel maakt zich klaar voor zijn partij tegen Van Den Bergh

Hempel, in het verleden actief als profhandballer, was met 3-1 te sterk voor de Vlaamse nummer vijf van de wereld. De Duitser is pas sinds 2017 aan het darten. Daarvoor schopte hij het als handbalkeeper tot de tweede Bundesliga.

Smith gooit hoogste WK-gemiddelde tot nu toe

Meulenkamp kwam er totaal niet aan te pas tegen een ontketende Michael Smith, de verliezend WK-finalist van 2019 (tegen Van Gerwen) en de huidige nummer 9 van de wereld: 3-0.

Michael Smith is in topvorm

De snel gooiende Smith sprintte vanaf het begin weg en kwam nooit meer in zicht bij de traag spelende Meulenkamp, die blij mocht zijn met het winnen van een leg.

Met een indrukwekkend gemiddelde van 106,32 en een finishpercentage van 75 procent geeft Smith zijn visitekaartje af. Van alle spelers die dit WK in actie zijn gekomen, overlegt hij tot nu toe de beste cijfers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl