Chris Landman in actie tegen Scott Mitchell
NOS Sport

Landman klaar op WK, verliezende Labanauskas zorgt voor tweede ninedarter

Voor darter Chris Landman zit het wereldkampioenschap in Londen erop. De 40-jarige darter verloor in de tweede ronde van Ian White, de nummer 27 van de plaatsingslijst. De Engelsman zette Landman met 3-1 in sets aan de kant. Landman (40) verzekerde eerder op zijn eerste televisietoernooi met winst op de Engelsman Scott Mitchell (3-0) van een plek in de tweede ronde.

Landman was zaterdag in de eerste set niet de mindere van de ervaren White. De vijfde leg moest de beslissing brengen en die ging naar de Engelsman. In de tweede set was White ongenaakbaar, maar de Nederlander gaf zich niet direct gewonnen.

Vierde set

Hij sleepte een vierde set uit het vuur. Daarin kreeg hij wel kansen, maar was White een stuk slagvaardiger. Landman kwam tot een gemiddelde van 83,21 punten.

Landman is de tweede Nederlander die in Alexandra Palace het veld moet ruimen. Eerder werd Jermaine Wattimena in de eerste ronde uitgeschakeld.

Darter Darius Labanauskas

De Litouwer Darius Labanauskas zette in de partij voor Landman de zaal op zijn kop met een ninedarter. Nog geen 24 uur na het opzienbarende kunststukje van de Schotse WK-debutant William Borland (25) lukte het ook Labanauskas (45) een perfecte leg af te leveren. Voldoende voor een plaats in de tweede ronde was zijn prestatie niet. De Belg Mike de Decker won het duel met 3-1 in sets.

Na scores van 174 en 180 bleven er voor Labanauskas 147 punten over om weg te werken. De Litouwer begon met triple 20, drie keer 17 volgde. Met dubbel 18 gooide hij de leg uit. Dat was goed voor de eerste set, maar daarna nam De Decker het initiatief over.

Eerste optreden Van Gerwen

Vanavond begint Michael van Gerwen aan zijn WK-missie. De oud-wereldkampioen start in Londen in de tweede ronde tegen de Engelsman Chas Barstow.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl