Frederiksen en zijn medespelers zijn blij na de eerste fraaie goal van de Deen

Fabuleuze goals Frederiksen redden Vitesse in slechte wedstrijd tegen Sparta

In een matige wedstrijd wint de finalist van vorig jaar, Vitesse, in eigen huis met 2-1 van Sparta.

Het leek er niet op dat beide ploegen de cupkoorts onder de leden hebben. Vitesse had vaker de bal in bezit, maar deed daar bar weinig wee. Sparta loerde op de tegenstoot en was, als het de bal dan had, net zo slordig.

Toch kwamen de Rotterdammers, die ten opzichte van het gelijke spel tegen Heerenveen (0-0) van afgelopen weekend zeven wijzigingen hadden doorgevoerd, na ruim een halfuur op voorsprong. Sparta-aanvaller Mario Engels was Riechedly Bazoer in het stafschopgebied te snel af en de Vitesse-verdediger kon hem niet op legale wijze afstoppen. De toegekende penalty werd hard en strak binnengeschoten door Vito van Crooij.

Sparta verrast in Arnhem met de openinsgtreffer

De aansluitingstreffer van Vitesse kwam letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Nikolai Baden Frederiksen verraste een aantal minuten voor het rustsignaal de derde doelman van Sparta, Tim Coremans, met een vrije bal die zwabberde.

Zelfde spelbeeld

In de tweede helft was het spelbeeld niet veel anders en ook in het tweede bedrijf maakte Frederiksen een wonderschone treffer. Tien minuten voor tijd kreeg hij de bal achter Coremans door de bal uit de lucht achter het standbeen te nemen. De Deen kreeg hierbij wel hulp van de paal.

Het enige verschil met de eerste helft was dat Sparta niet wist te scoren, waardoor de Arnhemmers verder bekeren.

Aankomende zaterdag spelen beide ploegen weer tegen elkaar, maar dan in de eredivisie en op Het Kasteel in Rotterdam.