Stephen Curry schiet raak
NOS Sport

Curry breekt NBA-record, onder toeziend oog van de vorige driepunterkoningen

Stephen Curry is de nieuwe driepunterkoning van de NBA. Onder toeziend oog van twee van zijn illustere voorgangers gooide de point guard van Golden State Warriors op bezoek bij New York Knicks voor de 2974ste keer raak van afstand.

Bijzonder aan deze mijlpaal is dat Curry daarvoor slechts 789 wedstrijden nodig had, liefst 511 minder dan de oude recordhouder Ray Allen. De 33-jarige Curry kan bovendien nog wel even mee op topniveau.

Prachtige ambiance

"Als het niet in een thuiswedstrijd kan, is dit een geweldig plan B", zei Curry over de ambiance in het beroemde Madison Square Garden in New York. Naast Allen was ook Reggie Miller daar aanwezig, de oud-ploeggenoot van Rik Smits bij Indiana Pacers die voor Allen recordhouder was (2560).

 • NOS
  Stephen Curry is de nieuwe recordhouder in driepunters
 • NOS
  Stephen Curry is de nieuwe recordhouder in driepunters
 • NOS
  Stephen Curry is de nieuwe recordhouder in driepunters
 • NOS
  Stephen Curry is de nieuwe recordhouder in driepunters

"Dat Reggie en Ray hier waren, was erg speciaal. Maar niemand is specialer voor mij dan iedereen hier in de kleedkamer", bedankte Curry zijn ploeggenoten na afloop voor het bereiken van zijn bijzondere status. "En laten we dit doorzetten."

Mede dankzij Curry boekten de Warriors een zege op de Knicks (105-96), waardoor de ploeg in de Western Conference de eerste plaats behoudt. Curry & co met de Warriors, waarmee hij al drie keer kampioen werd.

"Stephen heeft het basketbalspel zoals we dat kennen totaal veranderd", aldus ploeggenoot Draymond Green, die de verwachting uitsprak dat Curry ook de mijlpaal van vierduizend driepunters op een dag nog eens zal slechten.

Het duel werd minutenlang onderbroken, waarbij een staande ovatie van Madison Square Garden Curry ten deel viel. De bal die het record Curry opleverde, schonk hij aan zijn vader.

En ook na afloop werd Curry nog in het zonnetje gezet. Allen en Miller overhandigden hem een shirt met rugnummer 2974. Dat dit aantal toen al niet meer klopte, Curry voegde nog drie driepunters aan zijn totaal toe, mocht de pret niet drukken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl