LeBron James
NOS Sport

James komt met honderdste 'triple-double' in rijtje met Magic Johnson

Basketballer LeBron James heeft voor de honderdste keer een triple-double genoteerd in een NBA-wedstrijd. Hij is pas de vijfde speler die de grens van honderd bereikt.

Bij een triple-double heeft een basketballer in drie van de vijf statistieken (punten, rebounds, assists, steals en blocks) dubbele cijfers, dus 10 punten of meer.

Russel Westbrook, zijn ploeggenoot bij Los Angeles Lakers, is met 189 triple-doubles recordhouder. Ook Oscar Robertson (181), Magic Johnson (138) en Jason Kidd (107) behoren tot de club van honderd.

De mijlpaal van James werd echter niet opgeluisterd met een overwinning voor de Lakers. Memphis Grizzlies was met 108-95 te sterk en bracht Los Angeles Lakers zijn 13de nederlaag in 26 duels toe.

Memphis boekte zijn zesde zege in zeven wedstrijden. Jaren Jackson Jr was met 25 punten topscorer bij de Grizzlies. De 36-jarige James kwam tot 20 punten, 11 assists en 10 rebounds.

Zesde in Western Conference

De ploeg van James kent tot nu toe een teleurstellend seizoen in de NBA. De zeventienvoudig kampioen staat gedeeld zesde in de Western Conference. Golden State gaat aan de leiding met 21 overwinningen en 4 nederlagen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl