LeBron James ANP

Basketballer LeBron James is voor een wedstrijd geschorst naar aanleiding van de klap die hij had uitgedeeld aan tegenstander Isaiah Stewart. Het slachtoffer zelf kreeg twee duels straf voor zijn agressieve reactie.

Tevens houdt Los Angelers Lakers het salaris in van James voor die ene partij tegen New York Knicks die hij nu mist. Dat komt neer op iets meer dan 250.000 euro.

James en Stewart kregen het met elkaar aan de stok toen ze allebei een zo goed mogelijke plek onder het bord probeerden te bemachtigen bij een vrije worp. James zwaaide daarbij wild met zijn arm en raakte de forward van Detroit Pistons daarbij vol in het gezicht.

Door het lint

De wond boven het oog van Stewart moest worden gehecht. Dat gebeurde nadat hij op het veld volledig door het lint was gegaan en op alle mogelijke manieren James probeerde aan te vallen.

Het is voor het eerst dat James een schorsing krijgt opgelegd. Hij werd tijdens zijn 19-jarige carrière in de NBA overigens wel al een keer eerder uit het veld gestuurd, destijds in dienst van Cleveland Cavaliers.

Zondag weer James tegen Stewart

De Lakers en de Pistons staan saillant genoeg over een paar dagen alweer tegenover elkaar. James zou nog telefonisch contact hebben gezocht met Stewart om zich te verontschuldigen, maar dat kan hij nu zondag tijdens dat wederzien doen aangezien de schorsingen voor beide spelers dan al zijn verlopen.

STER reclame