Xavier Tillman (links) was namens de Grizzlies goed voor elf punten Reuters

Memphis Grizzlies heeft de grootste overwinning ooit in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA geboekt. De ploeg versloeg Oklahoma City Thunder met 152-79.

Het verschil van 73 punten betekent een verbetering van het NBA-record uit 1991.

Dertig jaar geleden won Cleveland Cavaliers met een marge van 68 punten van Miami Heat: 148-80. Memphis, dat in één wedstrijd nooit meer dan 144 punten had gemaakt, ging daar dus vijf punten overheen.

Bij de Grizzlies, waar nota bene topscorer Ja Morant vanwege een knieblessure ontbrak, eindigden liefst negen spelers in de dubbele cijfers. Jaren Jackson junior was met 27 punten de topscorer van de wedstrijd.

Weer klap Oklahoma

Eerder dit jaar had Oklahoma City Thunder in eigen huis al eens met 57 punten verschil verloren, van Indiana Pacers (95-152). Dat betekende de grootste thuisnederlaag ooit van een club in de NBA.

"Dit is niet hoe we zijn", zei coach Mark Daigneault van de ploeg uit Oklahoma City over de recordnederlaag in Memphis. "We hebben eerder laten zien dat we beter kunnen."

Phoenix op dreef

De Grizzlies staan op de vijfde plaats in de Western Conference. Oklahoma City Thunder neemt na de achtste nederlaag op rij de dertiende plaats in. Koploper Phoenix Suns noteerde tegen Detroit Pistons een clubrecord met de achttiende zege op rij (114-103).

STER reclame