NOS VoetbalAangepast

Ajax in de rebound gekoppeld aan Benfica, loting moest opnieuw door fout UEFA

Ajax treft Benfica in de achtste finales van de Champions League. De Amsterdammers werden in eerste instantie gekoppeld aan Internazionale, maar de loting moest in zijn geheel worden overgedaan omdat de UEFA een fout had gemaakt.

Door een "technische storing met een externe dienstverlener" werd Manchester United aan Villarreal gekoppeld, terwijl beide ploegen ook al bij elkaar in de groep hadden gezeten. Vervolgens ontbrak het balletje van United toen de tegenstander van Atlético Madrid werd geloot.

De loting werd ongeldig verklaard en alle clubs gingen opnieuw de koker in. In de rebound werd Ajax dus gekoppeld aan Benfica, dat in eerste instantie Real Madrid had geloot. De eerste wedstrijd is op 23 februari in Portugal, de return vindt op 15 maart plaats in de Johan Cruijff Arena.

De volledige loting van de achtste finales

Benfica eindigde als tweede in zijn groep, achter het ongenaakbare Bayern München. De Portugese topclub liet Barcelona en Dinamo Kiev achter zich. In de play-offs om een plekje in het hoofdtoernooi van de Champions League schakelden 'De Adelaren' PSV uit.

Zeven ontmoetingen

Ajax en Benfica troffen elkaar tot nu toe zeven keer in de Champions League en voorganger Europa Cup I. In het seizoen 1968/1969 moest een wedstrijd op neutraal terrein in Parijs de doorslag geven, nadat beide ploegen hun uitwedstrijd in de kwartfinales met 3-1 hadden gewonnen.

In het seizoen 1971/1972 schakelde Ajax Benfica uit in de halve finales, op weg naar de tweede Europa Cup I-eindzege op rij voor Johan Cruijff en consorten. En in 2018 zaten beide ploegen bij elkaar in de Champions League-groep. Ajax won thuis met 1-0 en speelde met 1-1 gelijk in Lissabon.

PSG-Real Madrid

Benfica was in eerste instantie gekoppeld aan Real Madrid, dat zich na de nieuwe loting plots geconfronteerd zag worden met Paris Saint-Germain. Tot grote onvrede van de Spaanse kampioen, die naar verluidt z'n beklag heeft gedaan bij de UEFA.

De heenwedstijden in de tweede ronde staan gepland voor 15, 16, 22 en 23 februari, terwijl de returns volgen op 8, 9, 15 en 16 maart.

Dit was de oorspronkelijk loting van de achtste finales:

De oorspronkelijke loting van de Champions League

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl