Van Empel troeft pechvogel Vos af in de Italiaanse sneeuw Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Fem van Empel heeft verrassend de wereldbekerveldrit in het Italiaanse Val di Sole op haar naam geschreven. Voor de 19-jarige renster, die in de vorige drie WB-koersen als achtste, zesde en vierde eindigde, was het haar eerste zege op dit niveau.

Van Empel ging op het hier en daar verraderlijk gladde parkoers lang alleen aan de leiding, maar kreeg kort voor de finish toch nog gezelschap van Marianne Vos, die haar rentree maakte op de veldritfiets na de pauze van twee maanden die ze inlaste na de eerste wedstrijden in de Verenigde Staten (twee zeges).

Ketting

Vos had eerder in de wedstrijd te kampen gehad met een aflopende ketting en ook in de laatste ronde bleef pech haar niet bespaard. In een van de laatste bochten probeerde ze binnendoor te komen bij Van Empel, maar Vos bleef daarbij achter een paaltje hangen. De wereldkampioene bij de beloften kwam ook even tot stilstand, maar nam daarna een klein voorsprongetje en sprintte naar de overwinning.

Complimenten routinier Vos voor jonge winnares Van Empel Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Canadese Maghalie Rochette werd derde in Val di Sole, waar een aantal toppers, onder wie wereldbekerleidster Lucinda Brand, ontbrak.

Van Aert wint opnieuw

Bij de mannen domineerde Wout van Aert. De Belg, die vorige week in zijn eerste veldrit van het seizoen (de Superprestige-koers in Boom) meteen zegevierde, reed al snel weg bij de rest van het veld. Hij breidde het verschil alleen maar uit, hoewel ook hij enkele malen onderuit gleed.

Zijn landgenoot Michael Vanthourenhout werd tweede, ruim voor de Brit Tom Pidcock.

Van Aert klasse apart in de sneeuw van Val di Sole Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame