Thomas Müller glijdt onderuit in het duel van Bayern München met Mainz.

Bayern moddert maar wat aan tegen Mainz, maar doet wel uitstekende zaken

Bayern München heeft uitstekende zaken gedaan in de Bundesliga. Thuis tegen FSV Mainz 05 kwam de ploeg van trainer Julian Nagelsmann een buitengewoon zwakke eerste helft op tijd te boven en won met 2-1.

Daarmee verstevigde Bayern de koppositie, want alle naaste achtervolgers verspeelden punten. Nummer twee Borussia Dortmund moest in de derby met Bochum namelijk genoegen nemen met 1-1.

Die score stond na negentig minuten ook op het bord bij SC Freiburg-Hoffenheim en daar schoten de nummers vier en vijf van de ranglijst dus ook niet veel mee op.

Matig Bayern wint wel

Bayern bakte er voor rust niets van en kwam na 20 minuten ook verdiend op achterstand. Karim Onisowo moest zich strekken om een voorzet van Jonathan Burkardt in te kunnen koppen, maar dat deed de Oostenrijker met verve: 1-0.

De koploper bleef daarna aanmodderen. Thomas Müller schoot over met een halve omhaal. Pas in de slotminuut van de eerste helft kwam de bal opeens voor de voeten van Kingsley Coman, maar zijn schot strandde op de arm van een verdediger.

De spelers van Bayern München buigen het hoofd na de 0-1 van Mainz.

De nummer zes van de Bundesliga, waar Jean-Paul Boëtius na ruim een uur inviel en Jeremiah St. Juste nog herstellende is van een schouderblessure, bleef ook na rust vrolijk aanvallen. Kort na rust moest het wel de gelijkmaker slikken van Coman.

Een kwartier voor tijd schonk Jamal Musiala de thuisclub met een gedrukt schot zelfs de zege en daarmee kreeg de kampioen misschien wel meer dan het verdiende.

Brandt voorkomt nederlaag Dortmund

Borussia Dortmund, nog woedend na de verloren topper tegen Bayern van vorige week, morste zelf punten in de derby op het veld van Bochum. Sebastian Polter, vorig jaar nog spelend in de eredivisie voor Fortuna Sittard, benutte na 40 minuten een strafschop voor de verrassende middenmoter.

Vijf minuten voor tijd zorgde Julian Brandt met een knappe volley voor 1-1, maar hij kon niet voorkomen dat de achterstand op Bayern groeide naar zes punten.

Ook Erling Haaland kon het verschil niet maken in de derby met Bochum.

SC Freiburg, met Mark Flekken in het doel, liet de kans liggen om te stijgen naar de derde plaats in de Bundesliga. Na drie minuten werd Flekken al gepasseerd door David Raum, maar die achterstand werd al snel weggepoetst door Nico Schlotterbeck: 1-1.

Na rust kreeg Freiburg een gouden kans om drie heel belangrijke punten binnen te slepen, maar Vincenzo Grifo miste een strafschop.

Tedesco debuteert met winst, Wolfsburg weer onderuit

Domenico Tedesco, de nieuwe trainer van RB Leipzig, won bij zijn debuut op de bank in Leipzig met 4-1 van Borussia Mönchengladbach. Brian Brobbey kreeg in de slotfase een handvol speelminuten en gaf in blessuretijd een assist.

VfL Wolfsburg kreeg weer een flinke opdoffer te verwerken. De ploeg van Wout Weghorst, die midweeks ook al afscheid nam van de Champions League en als nummer vier zelfs Europees is uitegspeeld, ging met 0-2 onderuit tegen VfB Stuttgart.

Voor Wolfsburg is het al de vijfde nederlaag op rij (Champions League meegerekend), waardoor Wolfsburg (na vijf speelronden nog lijstaanvoerder in de Bundesliga) nu zelfs in het rechterrijtje staat.

De stand in de Bundesliga.

Zondag komt Bayer Leverkusen, de nummer drie van de Bundesliga, in actie tegen Eintracht Frankfurt. Als de club van Mitchell Bakker, Daley Sinkgraven, Jeremie Frimpong en de geblesseerde Timothy Fosu-Mensah dat duel weet te winnen, dan is de achterstand op nummer twee Borussia Dortmund nog maar een punt.