Lewandowski verslaat Haaland, waardoor Bayern weer stevig aan kop staat

Lewandowski beslist topduel met Dortmund vanaf de stip

Uitgerekend in de week waarin velen er schande van spraken dat Robert Lewandowski de Gouden Bal niet won, liet de spits in de Bundesliga weer even zien waarom daar ophef over bestond. Mede door zijn twee treffers in Dortmund (2-3) staat Bayern München weer stevig aan kop in Duitsland.

Bij Dortmund maakte Erling Haaland nog een geweldige goal, maar fouten achterin werden genadeloos afgestraft door de regerend kampioen.

Dortmund begon overdonderend en kwam al snel op voorsprong na een kapbeweging en afronding van Julian Brandt. Bayern deed via Lewandowski meteen wat terug, al ging daar wel een fout van Mats Hummels aan vooraf. Ook bij de tweede van Bayern ging de defensie van Borussia in de fout, ditmaal profiteerde Kingsley Coman.

Malen invaller

Met een heerlijke draaibal trok Haaland vlak na de pauze de stand weer gelijk. Met invaller Donyell Malen ging Dortmund op jacht naar meer, maar een discutabele handsbal van Hummels brak de ploeg op. Lewandowski schoot de penalty binnen, al had doelman Gregor Kobel de bal nog bijna te pakken.

Dortmund wees na de nederlaag massaal richting arbiter Felix Zwayer, die in 2005 nog een rol speelde in een matchfixingschandaal.

"Hij kan ons nog een paar stenen en stokken in de weg gooien. We gaan gewoon verder", brieste trainer Marco Rose. "Je geeft iemand die in het verleden een duel heeft gemanipuleerd de grootste wedstrijd in Duitsland. Wat verwacht je dan?", deed Jude Bellingham er nog een schepje bovenop.

De stand in de Bundesliga na zaterdag

Bayern heeft na veertien speelronden vier punten voorsprong op Dortmund. Lewandowski heeft er inmiddels al zestien inliggen, vijf meer dan Haaland, die enkele tijd buitenspel stond met een blessure.

Een andere spits die zich liet gelden, was Patrik Schick. De Tsjech was op het afgelopen EK nog vijf keer trefzeker, waaronder een keer tegen Nederland.

Schick schoot ook nu met scherp namens Bayer Leverkusen, door vier doelpunten voor zijn rekening te nemen tegen hekkensluiter Greuther Fürth (7-1). Zijn laatste drie goals vielen in een tijdsbestek van zeven minuten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl