Max Verstappen ANP

Hoewel vrije trainingen lang niet alles zeggen in de Formule 1, lijkt Mercedes ten opzichte van Red Bull Racing de zaken vooralsnog iets beter voor elkaar te hebben richting de kwalificatie (zaterdag) en de allesbeslissende race (zondag) bij de Grand Prix van Abu Dhabi.

Lewis Hamilton nam in de tweede vrije training de beste tijd voor zijn rekening en hield daarbij een ruime marge van 0,641 seconde op Max Verstappen, die genoegen moest nemen met de vierde tijd.

"We zijn aan het leren, maar niet alles ging volgens plan. Ik ben wel tevreden over de long runs, dat is ook belangrijk", reageerde Verstappen tegen Sky Sports op de ietwat tegenvallende prestaties van zijn RB16B na de tweede vrije training. Hij zorgde in de eerste training nog voor de beste tijd.

Horner: 'Hopen op magie Verstappen'

Red Bull-teambaas Christian Horner zag Mercedes een goede trainingsdag afwerken. "Ze zien er sterk uit", aldus de Brit, die nu hoopt dat het analyseren van de racedata van de trainingen zijn vruchten gaat afwerpen voor de komende dagen.

"Het wordt voor de mensen in de fabriek een lange avond in Milton Keynes (om de data te analyseren om de wagens sneller te maken, red.). Hopelijk kunnen we zondag alsnog iets magisch laten zien", zei Horner.

Hamilton toonde zich een tevreden man. "Het voelt niet slecht. Vooral over de tweede vrije training ben ik tevreden. Nu is het een kwestie van data analyseren en kijken waar we kunnen verbeteren. Maar het ziet er over het algemeen goed uit", vertelde de zichtbaar opgetogen zevenvoudig wereldkampioen.

De tweede vrije training startte vrijdag om 14.00 uur. Dat is hetzelfde tijdstip, onder vergelijkbare omstandigheden, waarop zaterdag de kwalificatie begint en zondag de race wordt verreden.

Lewis Hamilton wordt in de training op de hielden gezet door Max Verstappen AFP

Verstappen, die zondag zijn eerste wereldtitel in de Formule 1 kan grijpen, was in de eerste vrije training nog het snelst. Maar toen was op basis van de sectortijden ook al duidelijk dat de Mercedessen van Hamilton en Valtteri Bottas over veel snelheid beschikten.

De Limburger kan zich wel vasthouden aan het feit dat hij in 2020 in Abu Dhabi eveneens de beste was in de eerste vrije training en Hamilton in de tweede testsessie. Verstappen pakte in het vervolg van het raceweekend poleposition en won op zondag de race.

Verstappen krijgt zaterdagochtend bij de derde vrije training (start 11.00 uur) nog een kans om zich nog beter voor te bereiden op de kwalificatie, die drie uur later plaatsvindt.

Statistieken GP van Abu Dhabi - tweede vrije training

STER reclame