Dozen met coronazelftesten op een basisschool
NOS Nieuws

Kabinet wil kerstvakantie niet verlengen voor scholen

Het kabinet wil de scholen rond de kerstvakantie niet extra sluiten, zoals het OMT heeft geopperd. Demissionair minister Slob schrijft op Twitter dat de inzet van het kabinet is om de scholen open te houden.

De minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs heeft deze week leraren en leerlingen uit gemeenten met veel besmettingen gesproken. "Ik snap hun zorgen. Het is zwaar, velen snakken naar vakantie."

Maar er zijn volgens hem ook veel leraren die juist wel willen dat de scholen openblijven. "Dat is en blijft onze inzet, ook rond de kerstvakantie", zegt hij.

'Eigen bubbel'

De deskundigen van het Outbreak Management Team noemden begin deze week opnieuw de optie om de kerstvakantie voor de basisscholen een week eerder in te laten gaan. Dat zou de kans op nieuwe besmettingen met het coronavirus kunnen verkleinen. Gezinnen zouden dan langer in de "eigen bubbel" kunnen blijven.

De Algemene Onderwijsbond (AOb) vond dat een goed idee, ook omdat veel klassen al thuis zijn omdat leerkrachten in quarantaine moeten en er nauwelijks vervanging te vinden is.

Minister De Jonge zei meteen dat hij "een week minder school" met het oog op de leerachterstanden die door corona zijn opgelopen, "niet wenselijk" vindt.

Dinsdag geven premier Rutte en minister De Jonge weer een persconferentie. Er wordt rekening mee gehouden dat het huidige pakket aan maatregelen verlengd wordt. Dat betekent onder meer dat de horeca, de kunst- en cultuursector, sportlocaties en niet-essentiële winkels voorlopig een sluitingstijd van 17.00 uur houden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl