Een sneeuwschuiver op het veld in Bergamo
NOS VoetbalAangepast

Beslissend CL-duel tussen Atalanta en Villarreal uitgesteld vanwege sneeuw

Het beslissende Champions League-duel tussen Atalanta en Villarreal is verplaatst naar donderdag (19.00 uur) vanwege te hevige sneeuwval.

De aftrap in Bergamo werd eerst met twintig minuten uitgesteld omdat het veld eerst sneeuwvrij gemaakt moest worden. Maar het stopte niet met sneeuwen, waardoor de grasmat niet bespeelbaar was.

Zowel Atalanta als Villarreal maakt nog kans op een plek in de knock-outfase van de Champions League. De Spaanse ploeg staat er met zeven punten het best voor.

Maar als Atalanta (nu zes punten) wint, gaat de Italiaanse ploeg door. Villarreal heeft genoeg aan een gelijkspel.

Stand groep F Champions League

Bij Atalanta stonden Hans Hateboer en Marten de Roon klaar voor de aftrap. Teun Koopmeiners zou op de bank beginnen. Bij Villarreal mocht Oranje-international Arnaut Danjuma starten.

Basisplaats Van de Beek

Het andere duel in poule F ging tussen Manchester United en Young Boys. United was al zeker van de volgende ronde en groepswinst, maar het kwam opnieuw niet langs de nummer vier van Zwitserland. In Bern werd het 2-1 en op Old Trafford kwam United met een B-team niet verder dan 1-1.

Interim-trainer Ralf Rangnick gunde Donny van de Beek een zeldzame basisplaats in het duel met de Zwitserse ploeg. De 18-jarige Björn Hardley uit Breda zat voor het eerst op de bank bij United. De Engelse club plukte hem enkele jaren gelden weg bij de jeugdopleiding van NAC.

Donny van de Beek in actie tegen Young Boys

Mason Greenwood zette United na tien minuten op voorsprong met een fraaie halve omhaal. Vlak voor rust deed Young Boys iets terug via Fabian Rieder, nadat Van de Beek de bal zomaar had ingeleverd bij de Zwitser.

In de tweede helft bleef Young Boys aandringen, in tegenstelling tot United. Logisch; om nog kans te maken op de Europa League, moest de Zwitserse ploeg in ieder geval zelf winnen. Dat lukte niet. Young Boys is door het gelijkspel uitgeschakeld in Europa.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl