De staantribune in De Goffert is ingestort Pro Shots

NEC hoopt half januari stadion De Goffert weer open te kunnen stellen voor publiek. Na afloop van het beladen duel tegen Vitesse zakte een deel van de staantribune aan de korte zijde in. Er vielen gelukkig geen slachtoffers.

Onderzoek maakte duidelijk dat er een fout in de berekening van de wapening van het bewuste tribune-onderdeel zat. Vervolgonderzoek heeft nu duidelijk gemaakt dat veel van de overige tribunedelen dezelfde tekortkomingen hebben. Ook de nok waarmee hogere tribune-elementen rusten op lager gelegen tribune-elementen is niet geschikt als primaire draagconstructie, meldt NEC.

De tribune met hossende Vitesse supporters bezwijkt tijdens de Nederlandse eredivisie wedstrijd tussen NEC en Vitesse ANP

Vandaag is duidelijk geworden welke maatregelen er genomen moeten worden om het stadion weer veilig te maken. In nauw overleg met Croes Bouwtechnisch Ingenieursbureau en de Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN) adviseert Royal HaskoningDHV om de tribune-onderdelen te versterken met stalen strips. Daarnaast moet er nog een oplossing worden gevonden voor de gebroken plaat.

Vergunningsaanvraag

Directeur Wilco van Schaik: "We gaan per direct de vergunningsaanvraag doen. De focus ligt op openstelling van het hele stadion op 15 januari als we tegen Heracles thuis spelen. Maar ook als we een deel kunnen openen zijn we al blij. Want onze achterban heeft aangegeven het liefst in De Goffert te spelen. Dit is een enorme stap naar een einde van deze verschrikkelijke periode van onzekerheid."

STER reclame