NOS NieuwsAangepast

In minder dan 48 uur is kerstplaat Ed Sheeran en Elton John al 10 miljoen keer bekeken

De kerstplaat van de Britse zanger Ed Sheeran en Elton John is in nog geen twee dagen tijd al ruim 10 miljoen keer bekeken op YouTube. Het nummer staat op nummer 2 in de Nederlandse trending lijst.

Sheeran verklapte begin oktober op NPO Radio 2 dat hij voor het eerst een kerstplaat uit zou brengen en die kwam vrijdag uit, onder de naam Merry Christmas.

In de videoclip van het lied komen talloze kerstclichés voorbij, zoals sneeuw, zitten bij de open haard, zingen bij de kerstboom en een arreslee. De opbrengst van het lied gaat naar de goede doelen van Sheeran en Elton John.

Het nummer:

Sheeran zei dat Elton John hem vorig jaar op Kerstochtend belde en voorstelde om samen een kerstplaat te maken. Hij legde in de ochtendshow van de publieke radiozender uit dat hij eigenlijk niet het gevoel had dat een kerstplaat bij hem paste en dat hij ook nooit de ambitie had. Tot dit jaar een goede vriend van hem overleed.

"Je weet niet of je er morgen nog bent, alles kan in een nacht veranderen. Misschien ben ik er morgen niet meer. Waarom zou ik deze kans niet pakken?", zei hij. Elton John was door de onthulling van Sheeran verrast. In een Brits muziektijdschrift zei hij: "Ik was verplicht tot geheimhouding en dan gaat Sheeran met z'n grote fucking mond naar Nederland."

Zo verklapte Sheeran het nieuws:

Ed Sheeran: er komt een kerstplaat met Elton John

Sheeran en Elton John hebben veel contact en schreven drie nummers met elkaar. Één daarvan is de nieuwe kerstsingle die door Steve Mac werd geproduceerd. Hij was ook verantwoordelijk voor de bekende Sheeran-nummers Shape Of You en Shivers.

En nog even ter vergelijking: afgelopen vrijdag kwam ook het kerstnummer van ABBA uit. Dat nummer is inmiddels 1,1 miljoen keer bekeken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl