Ed Sheeran tijdens een optreden gisteren in The Qube van Qmusic
NOS Nieuws

Ed Sheeran op NPO Radio 2: er komt een kerstplaat met Elton John

De Britse zanger Ed Sheeran heeft op NPO Radio 2 zijn mond voorbij gepraat en bekendgemaakt dat hij voor het eerst een kerstlied uitbrengt met zijn vriend en collega Elton John. Dat deed hij in de ochtendshow Jan-Willem Start Op toen een luisteraar wilde weten of hij niet een keer een kerstplaat wil maken.

In eerste instantie beantwoordt Sheeran die vraag weifelend. "Er komt iets aan in december", zegt hij een paar keer tegen presentatoren Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte. En vervolgens: "And it's fucking great."

Uiteindelijk bevestigt hij dat er inderdaad een kerstnummer aankomt. De twee NPO Radio 2-dj's zijn volgens Sheeran de eersten aan wie hij dit nieuws vertelt.

Ed Sheeran: er komt een kerstplaat met Elton John

Volgens Sheeran belde Elton John hem vorig jaar kerstochtend op en stelde voor om samen een kerstplaat te maken. Sheeran vertelt dat hij eigenlijk niet het gevoel had dat een kerstplaat bij hem paste, hij had nooit de ambitie om een kerstnummer te maken.

Tot er in maart een goede vriend van hem overleed en hij zich bedacht: "Je weet niet of je er morgen nog bent, alles kan in een nacht veranderen. Misschien ben ik er morgen niet meer. Waarom zou ik deze kans niet pakken?"

Sheeran en Elton John, die veel contact hebben, schreven drie nummers met elkaar en één daarvan is de nieuwe kerstsingle. Steve Mac produceerde het nummer. Hij was ook verantwoordelijk voor de bekende Sheeran-nummers Shape Of You en Shivers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl