Elton John in 2019 bij een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam
NOS NieuwsAangepast

Elton John verrast door NPO Radio 2-onthulling Ed Sheeran, 'met z'n grote mond'

Elton John is enigszins verrast door zijn collega-zanger en protegé Ed Sheeran, die recent op NPO Radio 2 verklapte dat hij aan een kerstplaat werkt met de Britse zanger.

"Ik was verplicht tot geheimhouding en dan gaat Sheeran met z'n grote fucking mond naar Nederland", zegt de 74-jarige John grappend, maar met een serieuze ondertoon. Hij sprak met het Britse muziektijdschrift NME, waarin hij werd geconfronteerd met de onthulling van Sheeran.

"Het moet inderdaad uitkomen, maar we zijn nog niet klaar. Er is nog werk aan de winkel", zei John verder. Hij benadrukte dat hij niet meer kan zeggen. "Want het ligt bij hem."

Het interview in de ochtendshow Jan-Willem Start Op op NPO Radio 2, waarin Sheeran de kerstplaat met John verklapt:

Ed Sheeran: er komt een kerstplaat met Elton John

Sheeran praatte begin deze maand zijn mond voorbij op de Nederlandse radio, toen een luisteraar wilde weten of hij niet een keer een kerstplaat wil maken. In eerste instantie beantwoordde hij die vraag weifelend, tot hij na doorvragen de samenwerking met John, met wie hij al jaren veel contact heeft, bekendmaakte.

Volgens Sheeran belde Elton John hem vorig jaar op kerstochtend op en stelde voor om samen een kerstplaat te maken. Sheeran zei dat hij eigenlijk niet het gevoel had dat een kerstplaat bij hem paste.

Maar dat veranderde in maart, toen een goede vriend van hem overleed en hij zich bedacht: "Je weet niet of je er morgen nog bent, alles kan zomaar veranderen. Misschien ben ik er morgen niet meer. Waarom zou ik deze kans niet pakken?", zei Sheeran.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl