FC Volendam wint op het nippertje van Jong Utrecht

Koploper Volendam met pijn en moeite langs Jong Utrecht, FC Emmen speelt gelijk

FC Volendam heeft na twee remises in de eerste divisie weer eens gewonnen. De koploper was in een weinig opwindende wedstrijd met 1-0 te sterk voor Jong FC Utrecht.

Het eerste uur waren er alleen wat kleine kansjes te noteren, maar na een dubbele wissel van trainer Wim Jonk begon de jacht op de zege in Utrecht. Invaller Achraf Douiri scoorde tien minuten voor tijd uit een voorzet van Daryl Van Mieghem, nadat hij eerder al een flinke kans had gemist,

Huidige stand bovenin de eerste divisie

FC Emmen klom van de vierde naar de derde plek na een 0-0 gelijkspel bij Jong AZ. De Drentse ploeg had ook zomaar kunnen verliezen. In de 66ste minuut moest doelman Michael Brouwer binnen een paar seconden twee keer redding brengen en belandde een inzet van AZ op de lat.

Vlak voor het eindsignaal kreeg Teun Bijleveld nog een enorme kans om de winst binnen te halen voor Emmen en daarmee de achterstand op koploper Volendam te verkleinen, maar AZ-doelman Beau Reus hield zijn ploeg op de been.

Ook het duel tussen middenmoters Jong PSV en NAC Breda eindigde in een 0-0. Jong Ajax won wel, in eigen huis versloeg de ploeg Roda JC met 2-1.