Veiligheidstroepen dragen een lichaam weg op de plek van de aanslag
NOS NieuwsAangepast

Aanslag in Jeruzalem: Israëliër doodgeschoten, Palestijnse dader ook

In de oude binnenstad van Jeruzalem heeft een Palestijn een Israëliër gedood en vier anderen verwond. Onder de gewonden zijn twee agenten. De aanslag werd gepleegd bij een van de toegangspoorten naar de heilige Tempelberg.

De dader werd door de Israëlische politie doodgeschoten. De man had een vuurwapen en een mes bij zich. Het zou gaan om een 42-jarige Palestijn uit Oost-Jeruzalem die lid was van Hamas. De militante Palestijnse beweging spreekt van een heldendaad.

De Israëlische minister van Veiligheid zegt tegen de krant Haaretz dat de dader zich had verkleed als ultra-orthodoxe jood. Zijn vrouw zou drie dagen geleden naar het buitenland zijn vertrokken.

Op beelden gemaakt door een omstander zijn schoten te horen. Ook is te zien dat een man spuugt op het afgedekte lichaam van de schutter:

Aanslag in oude binnenstad van Jeruzalem

Afgelopen woensdag was er ook al een aanslag in Jeruzalem. Toen raakten twee agenten van de grenspolitie lichtgewond bij een mesaanval. De dader, een 16-jarige Palestijn, werd doodgeschoten.

De Tempelberg, waarop de Al Aqsa-moskee ligt, is voor zowel moslims als joden een heilige plaats. Het is er geregeld onrustig. De heuvel ligt in het oostelijke deel van Jeruzalem, dat in 1967 door Israël werd veroverd. De Israëliërs beschouwen heel Jeruzalem als hun hoofdstad. Voor de Palestijnen is Oost-Jeruzalem de hoofdstad van hun toekomstige staat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl