Mensen rouwen om een van de omgebrachte Palestijnen
NOS NieuwsAangepast

Israël doodt vijf Palestijnen op Westelijke Jordaanoever

Bij invallen van het Israëlische leger op de bezette Westelijke Jordaanoever zijn vijf Palestijnen gedood. Het ging volgens Israël om een actie tegen een terreurcel van Hamas die in de nabije toekomst aanslagen wilde plegen.

Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zegt dat drie Palestijnen werden gedood in Biddu, iets ten noorden van Jeruzalem. Twee anderen kwamen om in een dorp bij Jenin, aan de noordkant van de Westelijke Jordaanoever. Ook in andere plaatsen zijn invallen geweest. Aan de Israëlische zijde vielen twee gewonden.

'Martelaren'

Hamas heeft de gedode Palestijnen "martelaren" genoemd, en heeft bevestigd dat drie van de vijf lid waren van de militante groepering. Hamas wordt door Israël, de VS en andere westerse landen als terroristische organisatie gezien.

De Palestijnse Autoriteit (PA), die delen van de Westelijke Jordaanoever bestuurt, heeft de Israëlische invallen veroordeeld. De Israëlische regering is "geheel en direct verantwoordelijk voor deze bloedige ochtend en de misdaden die zijn begaan door de bezettingsmacht". De PA werkt samen met Israël om Hamas en andere militanten groeperingen op de Westoever onder de duim te houden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl