Zakaria Aboukhlal viert zijn treffer tegen NEC

AZ in blessuretijd naast NEC in tijdelijk stilgelegd duel vanwege binnendringers

AZ heeft ternauwernood de zevende nederlaag van het eredivisieseizoen voorkomen. Tegen NEC werd in blessuretijd een 1-0 achterstand weggepoetst.

Het duel in Alkmaar werd na ruim een kwartier spelen korte tijd stilgelegd. Scheidsrechter Jeroen Manschot had daartoe besloten, nadat een groep supporters het stadion was binnengedrongen.

Vanwege de huidige coronamaatregelen zijn fans voorlopig niet welkom in de stadions. Supporters van AZ hadden zich buiten het stadion verzameld en in de beginfase van de wedstrijd waren grote vuurwerkknallen te horen. Niet veel later drongen ze het stadion binnen, maar door stewards werden ze snel weer naar buiten gedirigeerd.

Het was niet alleen bij AZ onrustig, ook in Almelo en bij Sparta lieten de supporters van zich horen. Bekijk hieronder de beelden:

Supporters dringen stadion in en steken vuurwerk af, AZ-NEC kort stilgelegd

In de wedstrijd stond het toen al 1-0 voor NEC. Jordy Bruijn maakte de treffer voor de Nijmegenaren. In eerste instantie leek de middenvelder buitenspel te staan, maar na tussenkomst van de VAR werd het doelpunt alsnog goedgekeurd.

AZ ging vervolgens naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar die viel voor rust niet. Vangelis Pavlids raakte de paal en Albert Gudmondsson vond meerdere keren een goed spelende NEC-doelman Mattijs Branderhorst op zijn weg.

Weinig kansen

Na rust had Branderhorst beduidend minder te doen. Aan de andere kant van het veld was Jonathan Okita twee keer dicht bij de 2-0 voor NEC. Bij zijn eerste grote kans stond de aanvaller echter nipt buitenspel. Niet veel later stond hij vrij, maar wist hij de bal niet tussen de palen te mikken.

In blessuretijd was het alsnog raak voor AZ. Zakaria Aboukhlal kopte de 1-1 binnen en bezorgde de Alkmaarders alsnog een punt.