Supersub Dessers bezorgt Feyenoord tegen AZ opnieuw zege in blessuretijd

Cyriel Dessers heeft zijn status als subersub in de Kuip opnieuw waargemaakt. Lang leek Feyenoord, ondanks de grotere kansen, tegen AZ genoegen te moeten nemen met een 0-0 gelijkspel, maar de Belgische spits schoot de Rotterdammers alsnog naar een 1-0 zege.

Eerder maakte hij al de winnende in de blessuretijd tegen Sparta Rotterdam en Union Berlin.

Bekijk de samenvatting van Feyenoord - AZ

Het duel was een weerzien tussen trainers Arne Slot en Pascal Jansen. Huidig Feyenoord-trainer Slot werd eind vorig jaar door AZ aan de kant gezet nadat de clubleiding erachter kwam dat hij met Feyenoord had gesproken. Assistent Jansen nam vervolgens de taken van Slot over in Alkmaar

Het Feyenoord van Slot begon fel aan het duel en kreeg direct kansen om snel op voorsprong te komen. Na slordig balverlies van Jordy Clasie kon Bryan Linssen oog in oog met doelman Peter Vindahl de fout niet afstraffen. Niet veel later schoot Sinisterra snoeihard op de paal.

De verdediging van AZ piepte en kraakte, maar brak nog niet na een vrije trap van Orkun Kökcü, een afgekeurd doelpunt van Guus Til en een schot van Jens Toornstra. Na een zeldzame uitbraak van AZ schoot Dani de Wit in de handen van doelman Justin Bijlow.

Blikjes en aanstekers op het veld

Na een knappe omhaal van Sinisterra en de daaropvolgende redding van Vindahl werd het duel enkele minuten stilgelegd door scheidsrechter Allard Lindhout. Feyenoord-supporters achter het doel gooide blikjes en aanstekers op het veld. AZ-linksback Owen Wijndal gooide een blikje terug het publiek in.

Luis Sinisterra haalt op fraaie wijze om tegen AZ.

Direct na rust dacht Feyenoord met een knap afstandsschot van Linssen de verdiende voorsprong te pakken, maar de aanvaller stond buitenspel.

De tweede helft was aanvankelijk een stuk minder aantrekkelijk dan de eerste. Vermoeidheid leek beide ploegen parten te spelen na een week met Europese duels. Zeker bij de Rotterdammers ging het niet zo makkelijk meer als voor rust.

Kansen AZ

Halverwege de tweede helft kreeg AZ meer grip op het duel. Na een voorzet van Jesper Karlsson moest Bijlow redding brengen toen Tijjani Reijnders vrij kon inschieten. Ook in de rebound kregen Vangelis Pavlidis en Reijnders de bal niet in het doel. Niet veel later belandde een schot van Karlsson op de paal.

Met supersub Dessers in de ploeg begon Feyenoord aan een slotoffensief. De Belg kreeg een grote kans, maar maaide over de bal heen. In de extra tijd was het toch raak. Hij schoot bekeken door de benen van Hatzidiakos en langs Vindahl.

Dessers heeft nu vier keer gescoord dit seizoen in de eredivisie. Alle vier keer in de 92ste minuut.

"Blijkbaar bewaar ik het lekkerste voor het laatst", lachte de Belg na afloop. "Ik sta er om goals te maken en het team te helpen. Maar drie keer in een week de winnende maken... Mooier kan niet."