Impressie binnenkant van het nieuwe Feyenoordstadion
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Voetbal

'Feyenoord trekt stekker uit veelbesproken project nieuw stadion'

Feyenoord heeft besloten om te stoppen met Feyenoord City, het project waaronder de bouw van een nieuw stadion valt. Dat meldt de regionale omroep RTV Rijnmond.

Bouwconcern BAM heeft de betrokken partijen laten weten dat de voorwaarden om het stadion te bouwen extreem gewijzigd zijn. Feyenoord heeft daarom besloten dat het totaal niet realistisch is om door te gaan met de komst van een nieuw stadion.

Binnen Feyenoord, Stadion Feijenoord en de Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas is sprake van verontwaardiging richting BAM. Vanaf de zomer van 2019 zijn er gesprekken gevoerd met het bouwconcern. Tijdens dat proces zou niet eerder zijn aangegeven dat de gewenste bouwprijs van Feyenoord onhaalbaar is, aldus Rijnmond.

Bekijk hieronder de reactie van raadslid Robert Simons (Leefbaar Rotterdam) en Kees Lau, voorzitter Vrienden van De Kuip:

Reacties op nieuws over stadion van Feyenoord: 'Jammer, maar onvermijdelijk'

Afgelopen oktober bleek er enorme stijging van de kostenraming te zijn. De stijging is deels toe te schrijven aan de hogere grondstofprijzen op dit moment, maar ook door de koerswijziging van BAM.

Al meer dan tien jaar wordt er gesproken over een nieuw stadion of verbouw van de huidige Kuip. Verschillende plannen sneuvelden al voor de eindstreep.

Supporters Feyenoord protesteren tegen nieuw stadion

De aanhang van Feyenoord is sterk verdeeld over de plannen voor het nieuwe stadioncomplex Feyenoord City. Voorstanders beschouwen de plannen als een noodzakelijke stap voor de Rotterdamse voetbalclub, maar tegenstanders zijn bang dat de club er juist op achteruitgaat.

Zij denken dat de club met het dure stadion een te grote broek aantrekt, dat het stadion nooit helemaal vol komt en dat de toegangsprijzen naar verhouding veel te hoog worden.

Bedreigingen

Bij algemeen directeur Koevermans en architect Ard Buijsen, die voorstanders zijn van Feyenoord City, stonden al ontevreden supporters in de tuin. Bij Koevermans werd er zelfs een baksteen naar binnen gegooid en werd zijn huis beklad. Afgelopen week maakte hij bekend zijn functie per 1 december neer te leggen na een reeks van bedreigingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl