Ricky van Wolfswinkel schiet de strafschop binnen
NOS Voetbal

Van Wolfswinkel bezorgt Twente met discutabele penalty late zege op Sparta

FC Twente heeft met moeite de uitwedstrijd tegen Sparta gewonnen. Vlak voor tijd benutte Ricky van Wolfswinkel een strafschop en bezorgde zijn ploeg na een matig optreden drie punten: 0-1.

Voor Sparta was de week nog zo goed begonnen met de miljoenentransfer van doelman Maduka Okoye naar het Engelse Watford. De talentvolle keeper vertrekt pas aan het einde van het seizoen en levert naar verluidt zeven miljoen euro op, een recordbedrag voor Sparta.

Fraaie doelpoging, knappe redding

Okoye liet ook tegen Twente weer een paar keer zien waarom hij in beeld kwam bij club uit de Premier League. De doelman was telkens alert bij de spaarzame kansen voor Twente, dat het meeste balbezit had, maar daar weinig mee uit wist te halen.

Zijn mooiste redding was halverwege de tweede helft, al was de doelpoging nog fraaier. Wout Brama volleerde een ingestudeerde corner in één keer hard op doel, maar hoewel de bal nog licht werd aangeraakt, liet Okoye zich niet verrassen.

Meerdere wedstrijden werden verstoord door indringers in de stadions en vuurwerk. Bij Sparta werd vlak buiten het stadion vuurwerk afgestoken:

Onrust in eredivisiestadions: wedstrijden stilgelegd door indringers en vuurwerk

Sparta leek met dank aan zijn doelman een punt over te gaan houden aan het duel, totdat Giannis Masouras met een wilde tackle Michel Vlap onderuit haalde in het strafschopgebied. Na ingrijpen van de VAR ging de bal op de stip en Van Wolfswinkel schoot onberispelijk binnen, net buiten het bereik van de vingertoppen van Okoye.

Wel of geen penalty?

De strafschop was discutabel, omdat Vlap in die aanval daarvoor werd geraakt nadat hij zijn schot al op doel al had gelost. Masouras wilde zich voor de bal gooien, maar nam ook Vlap mee bij die actie. De videobeelden werden erg lang bekeken alvorens het oordeel werd geveld.

In de extra tijd voorkwam Twente-doelman Lars Unnerstall de 1-1 van Mohammed Osman.

Bij Twente maakte Václav Cerný in de slotfase zijn rentree. De Tsjechische vleugelaanvaller, vorig jaar een van de smaakmakers bij de Tukkers, stond tien maanden aan de kant met een knieblessure.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl