NOS Voetbal

PSV-spits Zahavi tot winterstop uitgeschakeld, Max met corona aan de kant

Schmidt: geblesseerde Zahavi zal niet dit jaar terugkeren

De personele problemen bij PSV blijven maar aanhouden. De Israëlische spits Eran Zahavi is de afgelopen interlandperiode allesbehalve schadevrij doorgekomen en zal zeker dit kalenderjaar niet meer in actie kunnen komen vanwege een knieblessure.

Wellicht moet hij zelfs geopereerd worden, aldus trainer Roger Schmidt in de aanloop naar de competitiewedstrijd van zaterdag tegen Vitesse.

Eran Zahavi in het shirt van PSV

Gevoegd bij de absentie van Cody Gakpo en Noni Madueke, die beiden al langer geblesseerd aan de kant staan, is de voorhoede flink gehavend. Maar Schmidt maakt zich geen grote zorgen.

Negen doelpunten

"We hebben met Carlos Vinícius, Maxi Romero, Bruma, Ritsu Doan, Yorbe Vertessen en Mario Götze nog genoeg opties voorin. In de laatste twee wedstrijden, tegen FC Twente en Fortuna Sittard, hebben we negen doelpunten gemaakt."

Ook achterin moet Schmidt een vaste kracht missen: linksback Philipp Max heeft positief getest op corona en is zaterdag niet inzetbaar in het thuisduel, de eerste wedstrijd van negen stuks in vijf weken. Een vol programma dus, maar ook daar maakt de coach zich niet druk over. "We kijken nu eerst naar morgen, naar de wedstrijd tegen een lastige tegenstander."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl