PSV kinderlijk eenvoudig langs Fortuna Sittard, Bruma twee keer trefzeker

Bekijk de samenvatting van Fortuna Sittard - PSV

PSV is, in ieder geval voor even, koploper in de eredivisie. Op bezoek bij Fortuna Sittard werd een eenvoudige 4-1 zege geboekt. Ritsu Doan, Bruma (twee keer) en Ibrahim Sangaré waren trefzeker voor de bezoekers.

De Eindhovenaren staan op de ranglijst een punt voor Ajax, dat vanavond tegen Go Ahead Eagles de eerste positie weer kan innemen.

Ondanks een waslijst aan afwezigen, onder wie Cody Gakpo, Noni Madueke, Armando Obispo en Yorbe Vertessen, kwam PSV nauwelijks in de problemen in Sittard. Trainer Roger Schmidt had basisplaatsen ingeruimd voor onder anderen Mauro Júnior en Érick Gutiérrez.

Bekijk hieronder de reacties van Joël Drommel en Roger Schmidt.

Het overwicht in de eerste helft leidde pas na 37 minuten tot een voorsprong. Ritsu Doan, ingevallen voor de geblesseerd geraakte Jordan Teze, rondde af op aangeven van Eran Zahavi. Na het uitvallen van Teze stond er bij PSV overigens geen enkele Nederlandse veldspeler meer binnen de lijnen.

Twee keer Bruma

De eveneens ingevallen Bruma vergrootte de marge na rust na een dieptepass van André Ramalho, die de verdediging van Fortuna Sittard compleet verraste. Sangaré maakte richting de slotfase de derde Eindhovense treffer en Bruma zorgde vijf minuten voor tijd voor de 4-1.

Fortuna Sittard redde tussendoor de eer, maar had daarbij hulp nodig van Ramalho. De centrale verdediger werkte de bal ongelukkig in eigen doel. Veel meer kon de armetierige thuisploeg niet uitrichten.