Sjinkie Knegt ANP

Shorttracker Sjinkie Knegt is bij de wereldbekerwedstrijden in Hongarije gestrand in de kwartfinales van de 1.500 meter. De Friese routinier kreeg een penalty tijdens zijn race en werd daardoor uitgeschakeld.

De 32-jarige Knegt kan dit seizoen nog niet echt overtuigen. Tijdens de wereldbekerwedstrijden in Peking kreeg hij tijdens de kwalificaties een straf op de 1.000 meter en kwam hij ten val op de 1.500 meter. In het Japanse Nagoya moest hij zich tevreden stellen met een vijfde plek op de 1.500 meter en winst in de B-finale op de 1.000 meter.

Sven Roes (eerste) en Jens van 't Wout (tweede) haalden de halve finales in Debrecen wel. Dylan Hoogerwerf slaagde er op de 500 meter niet in zich te plaatsen voor de kwartfinales. Itzhak de Laak en Melle van 't Wout gingen wel door.

Geen problemen voor Schulting

Bij de vrouwen kwamen Suzanne Schulting, Xandra Velzeboer en Selma Poutsma de kwartfinales op de 1.500 meter goed door. Schulting en Poutsma overleefden in Debrecen ook de kwartfinales van de 500 meter, net als Yara van Kerkhof.

Op de gemengde estafette is het toernooi voor de Nederlandse ploeg al voorbij na een straf in de kwartfinales. Namens Nederland kwamen Hoogerwerf, Van 't Wout en Van Kerkhof in actie.

STER reclame