ANP
NOS Nieuws

Derde energiebedrijf valt om, 'maar niet door stijgende prijzen'

Stroom- en gasbedrijf Allure Energie heeft faillissement aangevraagd. Het bedrijf met circa 600 klanten kan niet aan zijn leveringsverplichtingen voldoen. Volgens het bedrijf was het door een juridische strijd met Anode Energie uit Barendrecht niet mogelijk om stroom en gas te kunnen blijven leveren.

Voor de klanten van het bedrijf betekent het faillissement dat de eventueel te veel betaalde voorschotten kwijt zijn. Ook gaan ze waarschijnlijk meer betalen voor hun energie als ze bij een andere leverancier terechtkomen.

De afgelopen maanden zijn de energieprijzen sterk gestegen. De afgelopen maand stopten Welkom Energie en Enstroga ermee, omdat de bedrijven hun klanten geen gas en stroom meer konden leveren. Volgens Allure Energie heeft de faillissementsaanvraag niets te maken met recente ontwikkelingen op de energiemarkt.

Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt heeft de vergunning van Allure Energie ingetrokken. De klanten van het bedrijf blijven energie krijgen. De curator die aangesteld wordt gaat op zoek naar een energiebedrijf dat de klanten wil overnemen. Als dat voor 1 december niet lukt, worden de klanten verdeeld onder alle energieleveranciers in Nederland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl