Xavi Hernández heeft meteen zijn stempel gedrukt bij FC Barcelona. De kersverse trainer van de Catalaanse club heeft zijn voormalige ploeggenoot Dani Alves (38) gestrikt voor een rentree in Camp Nou.

De Braziliaanse rechtsback komt transfervrij naar Barcelona, nadat hij eerder bij São Paulo was vertrokken vanwege een loonconflict met die club. Hij is vanaf januari speelgerechtigd.

Alves speelde tussen 2008 en 2016 voor Barcelona en maakte de gloriejaren mee waarin de club met onder anderen Andrés Iniesta, Xavi en Lionel Messi een onuitwisbare indruk maakte.

De vleugelback speelde in die periode 391 wedstrijden voor Barcelona en scoorde 23 keer. Hij won met de club onder meer drie keer de Champions League en werd zes keer kampioen van Spanje.

Alves speelde na zijn vertrek bij Barcelona achtereenvolgens voor Juventus, Paris-Saint-Germain en São Paulo.

Alves kan het nog steeds

Dat Alves het voetballen nog niet is verleerd, bleek afgelopen zomer wel toen hij met Brazilië goud wist te winnen op de Olympische Spelen. Alves miste van de zes wedstrijden in Tokio geen minuut.

Ook bij het Braziliaanse elftal is de 119-voudig international overigens nog steeds in beeld. Alves kwam de afgelopen jaren weliswaar niet vaak meer in actie voor de Goddelijke Kanaries, maar speelde op 10 september nog een half uur mee in de WK-kwalificatie-interland tegen Peru.

STER reclame