NOS Voetbal

Dest wil Alves opvolgen bij Barcelona: 'Dit is de mooiste club ter wereld'

Dest ontmoette Messi al: 'Moet nog Spaans leren, dus ik verstond het niet helemaal'

"Dit is een droom die uitkomt. Ik volgde mijn hart en dit is de juiste beslissing voor mij", zegt Sergiño Dest vrijdagmiddag tijdens zijn presentatie bij topclub FC Barcelona.

Sinds vandaag mag de jongeling (19) zich officieel 'blaugrana' noemen. Met een vertrekclausule van 400 miljoen euro en een vijfjarig contract moet dat voorlopig zo blijven. Barcelona, dat financieel moeilijke tijden kent, telt 21 miljoen euro neer voor Dest. Dat bedrag kan door bonussen met vijf miljoen euro oplopen.

AFP
Sergino Dest op de tribune in Barcelona

"Dit is te gek. Dit is de mooiste club ter wereld", zegt Dest. Hij noemt de club van Messi en co een uitdaging. "Ik wil heel graag spelen voor dit team. Ik wil me meten met de beste spelers ter wereld."

Vooral spelen met Messi is bijzonder. "Voor iedereen, maar zeker voor hem, ga ik de longen uit mijn lijf rennen", lacht Dest.

Dest tijdens presentatie bij Barcelona: 'Ik wil als Alves worden'

Met draaiende camera's registreerde het clubkanaal van Barcelona eerder al de eerste stappen van de Almeerder op Catalaans grondgebied. Hij werd er als een ster onthaald.

Te zien is een jongen met capuchon die zich al op het vliegveld moet zien te worstelen door tientallen journalisten. "Ben jij de nieuwe Dani Alves?", klinkt het vanuit verschillende kanten.

Daarna volgt een medische keuring in het hospitaal van Barcelona, een wandeling door de haven (met blauw-rood mondkapje) en een bezoek aan Camp Nou. Bij een foto van Ronaldinho stopt Dest. "Dit is mijn idool", wijst hij aan. Daarna loopt het gevolg door de kleedkamer. Dest, zo heeft hij vernomen, krijgt een vaste plek naast oud-ploeggenoot Frenkie de Jong.

Dani Alves

En nu zit Sergiño Dest dus in de perskamer van Camp Nou. Om bijvoorbeeld uit te leggen waarom hij voor de Catalanen kiest en niet voor Bayern München, de Champions League-winnaar die lange tijd op poleposition lag om Dest in te lijven.

"Deze club heeft historie. Dit is mijn droom", herhaalt Dest, die vragen over Bayern behendig ontwijkt, nog maar eens. Wel zegt hij te geloven in de nieuwe wind die waait onder coach Ronald Koeman.

AFP
2015: Dani Alves blij met Lionel Messi

"Er is dit seizoen een verse start gemaakt. Nul goals tegen. Zeven goals gemaakt. Het gaat écht de goede kant op", schetst Dest. "En dat Koeman hier nu zit, samen met andere Nederlandse stafleden, dat maakt het voor mij makkelijker om een connectie te maken. Al moet ik zeggen dat iedereen hier mij thuis probeert te laten voelen."

Tijdens het persmoment wordt wederom de vergelijking met Dani Alves gemaakt. De Amerikaans international roept vanwege zijn aanvallende spel kennelijk herinneringen op aan de voormalige back van Barcelona.

Dest begrijpt dat wel. "Mijn spel lijkt wel een beetje op dat van hem", zegt de vleugelverdediger. Hij kijkt er dan ook naar uit om aanstaande zondagavond, thuis tegen Sevilla, te schitteren zoals de Braziliaan dat in zijn beste dagen deed. "Dat zou te gek zijn."

FC Barcelona (Victor Salgado)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl