Sean Klaiber en Erik ten Hag Ajax Images

Sean Klaiber is speler van Ajax. De Amsterdammers hadden al een akkoord met FC Utrecht, maar zijn er nu ook persoonlijk uit met de 26-jarige rechtsback. Hij tekent voor drie jaar met een optie voor nog een seizoen.

Ajax betaalt naar verluidt een bedrag van zo'n vijf miljoen euro, dat via bonussen nog kan oplopen tot zo'n zeven miljoen euro. In de hoofdstad is Klaiber de vervanger van Sergiño Dest, die naar FC Barcelona vertrekt.

Klaiber debuteerde in 2014 namens FC Utrecht in het betaalde voetbal. Sindsdien staat hij onder contract in de Domstad. In 2015 werd hij kort verhuurd aan FC Dordrecht.

Klaibers laatste goal voor Utrecht; hij vertrekt naar Ajax

Ajax-trainer Erik ten Hag kent de verdediger nog uit zijn tijd bij FC Utrecht. Ten Hag werkte tussen 2015 en 2018 in Utrecht. Klaiber had nog een contract voor twee seizoenen.

Onhandige uitspraak

De voetballer heeft zichzelf vooralsnog niet populair gemaakt bij de aanhang van Ajax. Zo'n twee jaar terug zei hij voor de camera van website Voetbalprimeur: "Als speler van FC Utrecht kun je eigenlijk niet naar Ajax toe gaan."

Vanaf het moment dat duidelijk was dat Ajax interesse in Klaiber had, doken de oude beelden veelvuldig op via social media.

STER reclame