Sergiño Dest
NOS Voetbal

Dest tekent voor vijf seizoenen bij FC Barcelona

Sergiño Dest tekent voor vijf seizoenen bij FC Barcelona. De Spaanse club en Ajax waren zaterdagavond al akkoord over de transfer van de vleugelverdediger en vandaag heeft Dest ook persoonlijk overeenstemming bereikt.

Als de medische keuring zonder problemen verloopt, is hij definitief speler van Barcelona. Vrijdag staat de presentatie in Camp Nou gepland. Het is voor het Barcelona van trainer Ronald Koeman de eerste serieuze aankoop.

De 19-jarige Dest komt uit de jeugdopleiding van Ajax en brak vorig seizoen door in het eerste elftal. Hij stond ook in de belangstelling van Bayern München, maar tot een akkoord kwam het niet. Ajax ontvangt naar verluidt 20 miljoen euro. Het bedrag kan via bonussen nog verder oplopen.

Dest, zoon van een Amerikaanse vader en een Nederlandse moeder, komt uit de jeugdopleiding van Ajax en maakte vorig jaar in het duel om de Johan Cruijff Schaal zijn debuut in het eerste elftal. In totaal speelde hij 22 competitiewedstrijden voor de Amsterdammers en 5 duels in de Champions League. Dest is international van de Verenigde Staten.

Ajax-trainer Erik ten Hag wilde verdediger Sergiño Dest niet kwijt

Sean Klaiber wordt hoogstwaarschijnlijk de vervanger van Dest. De vleugelverdediger van FC Utrecht werkte bij de club uit de Domstad samen met trainer Erik ten Hag. De clubs hebben al een akkoord bereikt.

Ook Davy Klaassen lijkt bij Ajax te gaan tekenen en dus terug te keren bij de club waar hij in 2017 vertrok. Klaassen staat onder contract bij Werder Bremen in Duitsland, waar hij opbloeide na een mislukt avontuur bij het Engelse Everton.

Vierde basisspeler

Dest is de vierde basisspeler die Ajax heeft verlaten, na Hakim Ziyech (Chelsea), Donny van de Beek (Manchester United) en Joël Veltman (Brighton & Hove Albion).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl