Lucas Paquetá (midden) viert de winnende goal met Vinicius Junior en Neymar
NOS Voetbal

Brazilië kwalificeert zich nu al voor WK, mag zich opmaken voor 22ste deelname

Brazilië is nu al zeker van plaatsing voor het WK. Na Duitsland, Denemarken en gastland Qatar is de vijfvoudig wereldkampioen het vierde land dat verzekerd is van deelname, ruim een jaar voordat het toernooi begint.

De Brazilianen waren ook op alle voorgaande 21 edities van de partij. En zelden verliep de kwalificatie zo soepel als deze keer, want na een 1-0 zege op Colombia werd kwalificatie al zes duels voor het eind bewerkstelligd.

Lucas Paquetá maakte ruim een kwartier voor tijd de bevrijdende treffer. En dat deed hij knap, nadat Neymar hem met een prachtige pass in stelling had gebracht. Ajacied Antony was een paar minuten daarvoor ingevallen.

De kwalificatiepoule loopt in Zuid-Amerika veel langer door dan in Europa, waardoor het opmerkelijk is dat Brazilië nu na twaalf van de achttien duels al zeker is van de eindronde.

Enorme keepersblunder

Argentinië ligt eveneens op koers. En dat geldt verrassend genoeg ook voor Ecuador, dat door een treffer van Piero Hincapie met 1-0 won van Venezuela.

Chili deed eveneens goede zaken, met dank aan een enorme blunder van de Paraguayaan Antony Silva. De keeper viel bij een Chileense corner knullig achterover en tikte daarbij met zijn been de bal het doel in (0-1).

Voormalig FC Emmen-speler Sergio Peña, die inmiddels zijn brood verdient bij het Zweedse Malmö FF, droeg met een doelpunt bij aan de noodzakelijke overwinning van Peru op Bolivia (3-0) om nog uitzicht te houden op de bovenste plekken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl