NOS Wielrennen

Van der Haar grijpt Europese titel veldrijden op Drentse VAM-berg

Lars van der Haar heeft in het Drentse Wijster voor de tweede maal in zijn loopbaan de Europese titel veldrijden veroverd.

In een wedstrijd die acht ronden lang door Belgen werd gedomineerd, volstond een ultieme versnelling in de voorlaatste omloop om de zege te grijpen. Het zilver ging naar de erkende Belgische wegrenner Quinten Hermans, de derde plek was voor diens landgenoot Michael Vanthourenhout.

Van der Haar grijpt Europese titel veldrijden op Drentse VAM-berg

Op de VAM-Berg in het Drentse Wijster, op 42 meter boven NAP, steeg Van der Haar eindelijk weer tot grote hoogte. Zes jaar geleden boekte hij zijn laatste overwinning van importantie, toen hij in Huijbergen de eerste uitgave van de EK veldrijden op zijn naam schreef.

Lossen en achterhalen

Direct na de start reden zes Belgische toppers weg. Van der Haar sloot aan, maar moest na een slippertje in de tweede ronde lossen. Hij knokte zich stoïcijns terug, loste daarna nogmaals ,kwam weer terug en achterhaalde in de voorlaatste ronde koploper Hermans.

De Belg zat halverwege de wedstrijd al alleen vooraan en had te veel met zijn krachten gesmeten. Van der Haar reed bij hem weg en denderde naar de zege. Hermans capituleerde en had op de finish, boven op de VAM-berg, een half minuutje achterstand op de winnaar.

Bekijk de reactie van Europees kampioen Lars van der Haar.

Europees kampioen Van der Haar: 'In eigen land winnen is extra mooi'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl