Myron Boadu
NOS Voetbal

Boadu gepasseerd voor Jong Oranje, bondscoach mist 'bepaalde houding en ambitie'

Myron Boadu is door bondscoach Erwin van de Looi gepasseerd voor de EK-kwalificatieduels met Jong Bulgarije (12 november) en Jong Gibraltar (15 november).

"Myron is een speler met veel talent en kwaliteit en heeft ook zijn waarde voor Jong Oranje al meermaals bewezen", zegt Van de Looi.

"Wel verwachten we van een speler die voor Jong Oranje wordt opgeroepen een bepaalde houding en ambitie, dit hebben we de afgelopen twee interlandperiodes gemist bij Myron. Daarom maken we nu andere keuzes."

Bij de laatste interland van Jong Oranje tegen Jong Wales hield Van de Looi Boadu negentig minuten op de bank. Ook toen was de bondscoach kritisch op de jonge spits.

Bekijk de video hieronder.

Van de Looi niet te spreken over inzet Boadu: 'Verwacht meer initiatief'

Afgelopen zomer maakte Boadu, die in 2019 één interland met het 'grote' Oranje speelde en toen ook scoorde, de overstap van AZ naar AS Monaco. Maar hij heeft de hoge verwachtingen daar nog niet kunnen waarmaken.

De 20-jarige spits, die voor 17 miljoen euro overkwam, moet het vooral doen met invalbeurten. Boadu heeft één keer gescoord voor zijn nieuwe club, in de Europa Leaguewedstrijd tegen PSV.

Ook Mitchel Bakker (Bayer Leverkusen) en Sven Botman (Lille) ontbreken bij Jong Oranje, vanwege hun geringe (wedstrijd)fitheid. Crysencio Summerville van Leeds United debuteert in de selectie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl