Van de Looi niet te spreken over inzet Boadu: 'Verwacht meer initiatief'

Jong Oranje won dinsdagavond met 5-0 van de leeftijdsgenoten van Wales. Bondscoach Erwin van de Looi was tevreden, maar kraakte in zijn nabeschouwing een kritische noot over spits Myron Boadu, die tegen Wales negentig minuten op de bank zat.

"Boadu heeft een mooie transfer gemaakt, maar speelt weinig bij Monaco. Dat kan, een speler kan even niet de vorm hebben", aldus Van de Looi. "Maar dan verwacht je dat hij wel initiatieven neemt, dat hij hard werkt. Dat wil je graag zien op het trainingsveld, maar ik vond het bij Myron te weinig..."

Moeite bij Monaco

Boadu vertrok in augustus voor 17 miljoen euro van AZ naar Monaco, maar de 20-jarige spits heeft in de eerste maanden nog niet kunnen overtuigen. In de eerste competitieduels kreeg hij nog een basisplaats, maar daarna moest hij genoegen nemen met een plek op de reservebank.

Myron Boadu op de persconferentie bij Jong Oranje ANP

Tegen Saint-Étienne, eind september, kreeg Boadu opnieuw een kans vanaf de aftrap, maar in die wedstrijd werd hij al na een uur gewisseld. Na negen speelrondes in de Franse competitie staat de teller van Boadu nog op nul treffers.

'Boadu is niet blij'

Ook bij Jong Oranje is Boadu nu dus op de bank beland. Van de Looi gaf tegen Wales de voorkeur aan spits Daishawn Redan. "Myron is een heel goede spits voor ons, dat heeft hij al laten zien. Maar status en de club waar je speelt zijn niet leidend bij onze keuzes voor de opstelling."

Van de Looi: "Hij zal niet blij zijn dat hij niet heeft gespeeld. We waren de vorige keer al kritisch op hoe hij toen speelde. Daar was hij het mee eens. Dat is prima, maar de tweede constatering is dat je het ook moet laten zien."

STER reclame