Myron Boadu bij zijn presentatie bij AS Monaco
NOS Voetbal

'Natuurlijk heeft Boadu geen goede cijfers, maar hij krijgt echt wel de tijd'

Daar aan de zuidkust van Frankrijk schijnt de zon vaak. Ook in Monaco lijkt de herfst nog ver weg met temperaturen boven de twintig graden. Toch schijnt de zon in het Stade Louis II dit seizoen nog maar zelden.

Met de teleurstellende tiende plaats in de Ligue 1 moet je concluderen dat AS Monaco niet sterk aan de competitie is begonnen. Ondanks dat de ambities groot waren voor aanvang van het seizoen. Ook de van AZ overgekomen Myron Boadu heeft zijn verwachtingen nog niet kunnen waarmaken aan de Middellandse Zee. Vanavond treffen de Monegasken in Eindhoven PSV, in de strijd om de Europa League.

Champions League

"Ze zijn het seizoen volledig verkeerd van start gegaan en dat terwijl ze er met veel verwachtingen ingingen", zegt sportjournalist Jurriaan van Wessem, die AS Monaco op de voet volgt. "Ze wilden heel graag een plek in de Champions League afdwingen, maar in de play-offs werd er op een knullige manier verloren van Sjachtar Donetsk."

In het tweeluik speelde de ploeg van trainer Niko Kovac met 2-2 gelijk in Oekraïne. Thuis werd met 1-0 verloren. "Eigenlijk lopen ze sindsdien met een kater rond", vervolgt Van Wessem zijn verhaal. "Vanaf dat moment lopen ze in de competitie ook achter de feiten aan."

"Ze spelen niet goed, maar achter koploper Paris Saint-Germain staat het allemaal dicht bij elkaar. Ze staan maar vier punten achter op de nummer twee. Als ze afgelopen weekend gewonnen hadden, stonden ze gewoon in de topdrie."

Myron Boadu (AS Monaco)

Ook voor Boadu is zijn verblijf in het prinsdom voorlopig nog geen succes. De spits die voor 17 miljoen euro overkwam moet het vooral doen met invalbeurten en wist het net zelfs nog niet te vinden. In de elf wedstrijden dat hij in actie kwam gaf hij pas één assist.

"Deels heeft hij ook wel pech gehad", relativeert Van Wessem de prestaties van Boadu een beetje. "Elke keer als hij erin kwam, kreeg hij snel een grote kans die hij vervolgens miste. Dan kom je er ook niet lekker in."

"Als hij er eenmaal eentje maakt, kom je ook over dat dode punt heen. Nu oogt hij na een gemiste kans vrij snel moedeloos."

Talent

Ondanks dat Boadu al zo'n vier jaar meeloopt in het profvoetbal, zijn debuut maakte in Oranje en een miljoenentransfer maakte, is de spits nog altijd pas 20 jaar. "Ze zien hem bij Monaco ook echt nog als talent. Natuurlijk heeft hij geen goede cijfers, maar hij krijgt echt wel de tijd hier", aldus Van Wessem.

Myron Boadu (AS Monaco)

Sprekend over Boadu valt bij Van Wessem de naam Aurélien Tchouaméni. "Een enorm talent. Daar moet je echt op letten vanavond."

De 21-jarige middenvelder speelt sinds anderhalf jaar voor Monaco, nadat hij overkwam van Girondins de Bordeaux. Inmiddels heeft hij ook al vijf interlands voor Frankrijk achter zijn naam staan.

"Hij is een beetje type Frank Rijkaard. Fysiek erg sterk. Hij heeft een belangrijke rol daar op het middenveld. Ook bij spelhervattingen moet PSV opletten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl