Andy Delort en Pablo Rosario vieren de 1-1 van Nice

Derby van Stengs, Rosario en bankzitter Kluivert tegen invaller Boadu onbeslist

Vijf gespeeld - of eigenlijk: afgemaakt - drie gewonnen en twee gelijkgespeeld; Calvin Stengs, Pablo Rosario en Justin Kluivert zijn de competitie prima begonnen met het ambitieuze OGC Nice. Zondagmiddag werd met 2-2 gelijkgespeeld tegen het AS Monaco van Myron Boadu, waardoor Nice nog altijd ongeslagen is in Ligue 1.

De aanblik op de ranglijst had voor Stengs, Rosario, Kluivert en consorten zelfs nog mooier kunnen zijn, als Nice-fans zich niet hadden misdragen tijdens de wedstrijd tegen Olympique Marseille. De veldbestorming van toen leverde de club een punt aftrek op, terwijl het duel met Marseille moet worden overgespeeld.

Daarnaast moesten de tribunes in het Allianz Riviera één wedstrijd leeg blijven, een straf die uitgerekend in de Derby de la Côte d'Azur tegen Monaco moest worden uitgezeten. De supporters van Nice hadden zich daarom maar verzameld buiten het stadion, om hun helden in ieder geval een warm onthaal te geven.

Supporters van Nice buiten het stadion

Dat Nice-Monaco in een gelijkspel eindigde en geen zege voor de thuisploeg, mogen met name Stengs en Amine Gouiri zich aanrekenen. Stengs veroorzaakte een strafschop die de 2-2 van Wissam Ben Yedder inleidde. Gouiri schoot enkele minuten later aan de andere kant van het veld een penalty hard naast.

Met zijn negatieve hoofdrol bij de treffer van Ben Yedder sprong Stengs het meest in het oog van de Nederlanders die in actie kwamen. Rosario werd net als de voormalig AZ'er een minuut voor tijd gewisseld, Kluivert bleef de hele wedstrijd op de bank.

Boadu viel tien minuten voor tijd in bij Monaco en kreeg nog een goede kans om zijn ploeg naar de zege te schieten, maar stuitte in een een tegen een-situatie op Nice-doelman Walter Benítez.

Nice staat voorlopig vierde, vijf punten achter koploper Paris Saint-Germain. AS Monaco is de nummer vijftien van de ranglijst, één punt boven de degradatiezone.