1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS NieuwsAangepast

Treinverkeer tussen Arnhem en Utrecht morgenochtend plat door personeelstekort

Spoorbeheerder ProRail kampt opnieuw met een tekort aan personeel en daardoor rijden er morgenochtend minder treinen. Door een gebrek aan verkeersleiders ligt het treinverkeer tussen Utrecht en Arnhem en tussen Utrecht en Rhenen tussen 07.00 en 09.00 uur stil. Er worden ook geen vervangende bussen ingezet.

Ook tussen Barneveld Centrum en Ede-Wageningen rijden geen treinen, maar daar zet vervoerder Connexxion wel bussen in.

In de zomer waren er door personeelstekort ook al geregeld problemen op het spoor. ProRail heeft te weinig verkeersleiders om de roosters gevuld te krijgen, waardoor een enkele ziekmelding al grote gevolgen kan hebben. Zonder verkeersleiders kunnen er op een traject geen treinen rijden.

"Helaas heeft ProRail meerdere keren moeten besluiten minder treinen te laten rijden dan de gebruikelijke dienstregeling", schrijft ProRail op zijn website. "Dat besluit nemen we niet lichtzinnig en vinden we heel vervelend om te nemen. Voor zowel de vervoerders als de reizigers die van het spoor gebruikmaken".

Een aantal maanden geleden zei ProRail naar oplossingen te zoeken voor zowel de korte als de lange termijn. Er wordt onder meer gekeken naar verschuivingen in roosters, maar onlangs zijn ook gepensioneerde verkeersleiders benaderd met het verzoek tijdelijk weer in dienst te treden.

Daarnaast zijn er continu wervingscampagnes voor nieuwe verkeersleiders en staan er vacatures uit voor acht verschillende afdelingen van ProRail.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl