Station Utrecht RTV Utrecht

ProRail kampt met een tekort aan personeel en laat daarom vandaag minder treinen rijden. De sprinter tussen Utrecht en Baarn rijdt tot en met 15.00 uur helemaal niet. Op de trajecten Amersfoort-Amsterdam en Utrecht-Almere rijden minder intercity's.

Tussen Den Dolder, Soest Zuid, Soes, Soestdijk en Baarn worden bussen ingezet.

Als reden noemt het spoorbedrijf dat op de verkeersleidingspost in Utrecht te weinig medewerkers beschikbaar zijn. "De roosterdruk is zo hoog dat een enkele afmelding tot gevolg kan hebben dat we hiertoe moeten besluiten."

Het is niet de eerste keer dit jaar dat ProRail ritten schrapt als gevolg van onderbezetting. Vorige maand vielen er ook al treinen uit door ziekteverzuim in combinatie met personeelstekorten. "We vinden dit erg vervelend voor reizigers en vervoerders", schrijft ProRail op de eigen website.

Het bedrijf benadrukt dat zowel voor de korte als voor de langere termijn wordt gezocht naar oplossingen. Zo wordt er gekeken of er binnen het land met personeel geschoven kan worden en zijn recent gepensioneerden benaderd om tijdelijk terug in dienst te komen. Daarnaast zijn er continu wervingscampagnes voor nieuwe verkeersleiders.

STER reclame